Faye Van Impe

Faye Van Impe

19de plaats Vlaams Parlement, Antwerpen

Over mij

Mijn wonderjaren

Ik ben op 26 april 1980 geboren in Aalst, maar verhuisde meteen met mijn ouders naar Duitsland. Mijn eerste negen levensjaren bracht ik door in Werl en Lüdenscheid. Mijn vader, nu brigadegeneraal in de landmacht, startte er zijn loopbaan en zo groeide ik in een gastland maar wel tussen Vlamingen afkomstig uit alle windstreken en provincies op.

In 1989 keerden we terug naar Haaltert, de heimat van mijn ouders. Ik liep school in de Dames van Maria, waar ik Latijn-Wetenschappen volgde. En dan was het tijd voor de grote stap naar de universiteit. Ik koos voor Germaanse taal- en letterkunde en studeerde in 2002 met onderscheiding af.

Die zomer leerde ik op vakantie met vriendinnen mijn echtgenoot Fons in Lissabon kennen, waar hij als Nederlandse expat voor de verzekeringsmaatschappij Interpolis werkte. De vlam sloeg in de pan, maar moest nog even getemperd worden. Ik besloot immers nog een jaartje bij te studeren en schreef me in voor het postgraduaat "Bedrijfseconomie en -beleid" aan de KU Brussel. 

In 2003 trok ik met dit diploma op zak naar Lissabon. Ik werkte er als stagiaire in reclamebureau Stimu en gaf lessen Nederlands aan volwassen Portugezen.

Ik ben dus niet echt onder de knusse kerktoren opgegroeid. Maar wel kreeg ik de fierheid op ons Vlaanderen van thuis uit mee. En misschien voel ik me daarom ook in de eerste plaats een Vlaming.

Hoogstraten

Sinds december 2004 wonen we in Hoogstraten. In feite liefde bracht de liefde ons naar het aardbeienstadje, want we werden ook op slag verliefd met op de charmante mengeling van dorpse gezelligheid met stedelijke allure. En samen met onze opgroeiende kinderen Felix (2007) en Fiona (2011) is het onze echte thuis geworden. Op die manier groeide ook vanzelf een oprecht engagement voor Hoogstraten. Fons als voorzitter van het Rode Kruis Hoogstraten. En nu mag ik als schepen van Onderwijs, Jeugd en Samenleving bouwen aan een positieve toekomst voor dit gezellige stadje.

Politiek engagement mogen opnemen is altijd al een droom van me geweest. En ik ben dan ook dankbaar dat de Hoogstratenaren mij geholpen hebben om deze te waar te maken.